Hvordan får du det optimale ud af din online markedsføring og brander din virksomhed bedst muligt? Der er mange holdninger og svar til det spørgsmål, og brug af videoer er med god grund en af dem. Det bliver mere og mere udbredt at bruge film til online branding, og det gælder for alle brancher og virksomheder, store som små. Det kan godt betale sig at give sig i kast med videoproduktionen, da der er så mange fordele, at det er svært at ignorere dem

Show it, don’t tell it

Du har muligvis hørt denne vending før, men den spiller også en væsentlig rolle, når du vil brande din virksomhed og samtidig skabe tillid og opnå troværdighed. Ved at bruge levende billeder, kan du få dit budskab meget mere effektfuldt igennem til din modtager, end hvis du præsenterer dem for en lang tekst. Når vi ser en video bliver vores sanser aktiveret på en helt anden måde, der samtidig får os til at huske indholdet bedre. Når du bruger videoer til at brande din virksomhed, kan du i langt højere grad være i kontrol over, hvordan dit budskab bliver opfattet, da du kan præsentere og formidle det på en klar måde med fokus på din målgruppe.

Når du inkluderer videoer på dit website, skaber du samtidig en mere dynamisk og interaktiv platform. Det er en ideel måde at sætte ansigt på din virksomhed samt brande dig selv som ekspert på det område, du arbejder med. Du kan blandt andet bruge video til at lave en kort præsentation af virksomheden, dens medarbejdere og dens kerneværdier. Det er også oplagt at anvende videoer til at forklare om de produkter, din virksomhed sælger, hvor du indirekte kan være med til at inspirere dem til at køb. Hermed øger du ikke kun din målgruppes forståelse for produktet, men det styrker også dit brand.

Du kan også bruge videoer til at gøre dine modtagere klogere på forskellige emner og tendenser, din virksomhed beskæftiger sig med. Ved at se dine videoer, giver du dermed modtagerne eksklusiv og brugbar viden og indhold med kvalitet.

Få flere besøgende med dine videoer

Du kan søgeoptimere og styrke dit website en del, hvis du har videoindhold på siden. Her kan du især benytte dig af en af de største søgemaskiner, YouTube, der kan få en god indflydelse på dit website. Ved at uploade din video til YouTube først og herefter indlejre den på dit website, skaber du indgående links, hvilket får en god placering i søgefeltet. Derudover kan du selv booste dine videoers SEO ved at overveje titlen nøje og bruge bestemte og målrettede søgeord i din beskrivelse af videoen. Videoer kan dermed spille en vigtig rolle, hvis du ønsker at øge dit besøgstal.

Når du skal øge kendskabet til dit brand, kan du udnytte de mange fordele, der er ved de sociale medier. Du kan engagere din målgruppe til at dele dit indhold, og dermed kan du nå ud til en langt større skare. For at det skal lykkes, er videoindhold igen essentielt. Det er blevet bevist, at video typisk er meget delevenligt indhold, der fanger folks opmærksomhed langt bedre end tekst. Statistisk set bliver en video delt 15 gange så ofte som tekst. Det kan derfor være en god investering for din virksomhed at komme i gang med videoproduktionen, så dit brand bliver delt og bliver husket af flere.

Vil du være med til at inspirere andre?

Du kan frit linke og dele artiklen på de sociale medier eller på din egen hjemmeside, så andre kan læse med og få en idé om, hvorfor man bør brande sin virksomhed med videoer.