Et SSL-certifikat gør, at din hjemmeside vises som sikker oppe i venstre hjørne ved siden af din hjemmeside adresse. Din side vil loades som https og ikke http, hvis det er opsat korrekt. Det bruges på hjemmesider og webshops så forbindelse og brugerinformationer er sikret for dig og dine besøgende, da siderne bliver krypteret. En del besøgende er bevidste om dette, og derfor vil en stor del forlade din hjemmeside igen hvis du ikke har et SSL-certifikat opsat.

Et SSL-certifikat viser, at din hjemmeside er et sikkert sted at være, og hvis du har opsat en betalingsløsning er det ekstra vigtigt. Andre vil kunne opsnappe informationer fra f.eks kreditkort med manglende SSL, og det behøver jeg vist ikke beskrive nærmere hvad kan betyde for dig og dine kunder.


Korrekt opsat SSL-certifikat på Logoshop.dk. Der vises en hængelås til venstre for domænenavnet. Derudover vil der stå https:// og ikke bare http:// foran domænenavnet.

De fleste hjemmesider er efterhånden ved at få styr på dette, men indimellem ser jeg kunder (med seriøse virksomheder), der endnu ikke har fået det implementeret. Det er forholdsvis enkelt at få opsat et SSL-certifikat, og det kan opsættes ganske gratis i form af et “Let´s encrypt” certifikatet. Hosting firmaer som f.eks unoeuro og one.com, og her hos Damgraphics har allerede dette opsat i deres kontrolpanel, men du skal stadig aktivere det. Både i kontrolpanelet og på din wordpress hjemmeside.

Efter du har aktiveret det i kontrolpanelet skal du også aktivere det på din wordpress hjemmeside. Her vil jeg anbefale plugin´et “Simple SSL”. installer og aktiver dét også kører det hele. Alt indhold vil nu loades som https.

I enkelte tilfælde er dette dog ikke altid nok. Enkelte elementer kan i nogle tilfælde stadig loades som http i stedet for den korrekte https, selvom du har installeret SSL-certifikatet korrekt. Disse skal du ind og rette manuelt, hvilket kan give lidt ekstra arbejde. Den typiske fejl jeg ser er, at stien på enkelte billeder ikke er blevet ændret, og stadig loades som http .

Hjemmesider med SSL certifikat prioriteres højere på Google

Udover at din side bliver mere sikker med et SSL-certifikat, bliver du også belønnet af google. Google har udtalt at de prioriterer hjemmesider med SSL højere end hjemmesider uden. Derfor er dette også en vigtig ting i forbindelse med teknisk søgemaskineoptimering. Det er ikke fordi du vil vælte op i søgeresultaterne, bare fordi du får det på. Men det er endnu en ting du bare skal have styr på, hvis du ser google som et sted du vil generere trafik og kundehenvendelser.